Sekilas Pandang – Plihanraya Kecil DUN Machap

Laporan Malaysiakini menyiarkan yang Parti Keadilan Rakyat telah memutuskan untuk membantu calon DAP, Liou Chen Kuang yang akan bertempur dengan calon MCA di dalam Pilihanraya Kecil DUN Machap yang akan diadakan pada 12 April nanti. komitmen kita jelas, memupuk solidariti di kalangan parti-parti alternatif.

Saya amat terkilan apabila dimaklumkan yang kelompok mahasiswa daripada beberapa IPTA sekitar Melaka dikerah untuk ‘membantu’ calon BN di dalam menghadapi pilihanraya ini. Program yang dianjurkan atas nama Kementerian Pengajian Tinggi ini bukan sahaja mengerah mahasiswa untuk sama-sama membantu calon BN, tetapi juga diwujudkan satu jawatankuasa khas untuk memantau mana-mana siswa/siswi IPTA yang menyokong pembangkang yang diketuai oleh Timbalan Naib Canselor UKM. Ini antara intipati pendedahan Sdr Lutfi Othman, Editor Harakahdaily.

Aduhai…Baculnya Umno/BN sudah sampai ke satu tahap yang amat menjelekkan!

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

One thought on “Sekilas Pandang – Plihanraya Kecil DUN Machap”

 1. Kepada:
  anda, kawan-kawan anda, semua orang muda dan orang yang pernah muda.

  tahun lepas [2006] buku bernama Goblog telah diterbitkan. tahun ni kami di Papakerma nak teruskan kesinambungan untuk menerbitkan Goblog edisi kedua [Goblog#2] pulak. jadi, anda dijemput untuk sama-sama menjayakan projek buku Goblog#2 ini.

  hantarkan apa jua bentuk tulisan kepada kami untuk disemak dan kemudiannya dibukukan. takde tema yang spesifik untuk Goblog#2 ni. jadi, anda bebas nak tulis tentang apa pun. tapi sila pastikan tulisan anda tu mempunyai mesej yang berguna untuk orang ramai. tulisan yang takde mesej akan direject tanpa belas kasihan. tulisan yang rasis, fasis, seksis, nazis, prejudis dan segala unsur yang bertentangan dengan hak asasi manusia jugak akan direject.

  setiap seorang dibenarkan menghantar maksimum 10 artikel dan minimum 5 artikel. hantarkan artikel dalam bahasa malaysia ok.

  takde deadline [deadline ke dateline?] yang ditetapkan. cukup je bilangan artikel yang dikehendaki, kami akan siapkan buku Goblog#2 ni. cepat lambat buku ni dikeluarkan bergantung sepenuhnya kepada keterlibatan anda [dan juga keadaan kewangan kami.:p].

  kepada yang berminat, hantarkan kontribusi anda kepada saya di alamat email berikut: merahdanhitam@yahoo.com

  daripada:
  Dhani Ahmad
  b/p: Papakerma Press
  http://www.papakerma.com

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: