Machap Beri ‘Signal’ Jelas

Alhamdulillah,Pilihanraya Kecil DUN Machap telahpun berakhir. Dan sebagaimana yang sedia maklum, BN berjaya mengekalkan DUN Machap. Sedikit mengejutkan apabila undi calon BN menurun yang turut mengesani undi majoriti manakala undi calon DAP naik meskipun dalam kuantiti yang kecil. Dalam satu kenyataan, Datuk Wira Mohd Ali Rustam pernah menegaskan yang DAP hanya akan memperolehi satu undi sahaja dan bakal hilang wang deposit. Tapi keputusan ini pasti, pada hemat saya, akan membuatkan Mohd Ali Rustam sedikit terpukul dengan tutur kata beliau sendiri.

Keputusan DUN Machap ini sedikit sebanyak memberikan ‘signal’ jelas kepada barisan parti-parti alternatif agar memperkukuhkan gerak kerja untuk terus berhadapan dengan BN di dalam Pilihanraya Umum akan datang. Dalam keadaan rakyat dan masyarakat Machap disogok dengan limpahan projek dan siri-siri pembangunan berkala, kita perlu terus menyedarkan rakyat agar tidak terus termakan dengan gula-gula pembangunan yang dihidangkan oleh BN.

Perjuangan akan kita teruskan. Dan Ijok bakal menjadi destinasi seterusnya..

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: