[1 Hari 1 Pendedahan] – Siri Keempat

Pendedahan Keempat:

Bagaimana Khir, pada bulan Mac 2001, hanya selepas lima bulan menjadi MB, boleh membayar semua baki pinjaman rumahnya sebanyak RM150,000 secara tunai kepada BBMB Kajang. Kalaupun beliau tidak membelanjakan langsung elaun MBnya, beliau tidak akan mampu membayar semua pinjamannya itu. Rumah itu juga diubahsuai dengan kos yang besar, ini belum lagi dikira kos membina rumahnya sekarang di Simpang Lima, Tanjung karang, yang menelan belanja lebih RM300,000. Dr Khir juga perlu menjelaskan kepada umum apakah benar beliau menggunakan kuasa dan pengaruhnya sebagai Pengerusi PKNS untuk
mendapatkan sebidang tapak banglo di Lot 14, Jalan 2/1G, Seksyen 2 Tambahan, Bandar Baru Bangi dengan diskaun hebat, 50%.
mengikut rekod, Dr. Khir berbohong di Dun Selangor pada 31 Oktober 2001 apabila mendakwa beliau tidak membeli tanah itu, kononnya kerana tidak mampu dan dia juga menafikan pernah menerima dua tawaran dari PKNS dengan harga yang berbeza-beza. Salinan pembayarannya telah diperolehi.

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

4 thoughts on “[1 Hari 1 Pendedahan] – Siri Keempat”

  1. assalamualaikum…mmg suatu fakta yg mengejutkan..tp tunjuk la bukti-bukti seperti dokumen2 @ slip2 bank.Biar semua rakyat tahu ini bukan fitnah.Rakyat skrg mahukan bukti konkrit..bukan setakat ckp aja.Kalo ade dokumen2 n bukti (bukan setakat saksi sahaja sbb saksi org akan ingat org upahan) kalo BPR tak boleh buat tindakan..tunjukkan di blog2 rakan lain.

  2. assalamualaikum…mmg suatu fakta yg mengejutkan..tp tunjuk la bukti-bukti seperti dokumen2 @ slip2 bank.Biar semua rakyat tahu ini bukan fitnah.Rakyat skrg mahukan bukti konkrit..bukan setakat ckp aja.Kalo ade dokumen2 n bukti (bukan setakat saksi sahaja sbb saksi org akan ingat org upahan) kalo BPR tak boleh buat tindakan..tunjukkan di blog2 rakan lain.Biar rakyat yg tentukan ‘hukuman’.

  3. Saudara shamsul adalah seorang peguam syarie dan sudah tentu lah pengetahuan agama saudara amat tinggi. Gunalah pengetahuan tersebut kearah jalan yang diredai oleh ALLAH SWT. janganlah buat tuduhan tanpa bukti yang kukuh. Ini dianggap fitnah dan fitnah adalah kesalahan yang amat besar dalam Islam. Ingatlah saudara kita semua akan mati dan mengadap tuhan yang esa. Kalau nak cari publisiti gunalah cara yang bijaksana bukan menuduh dan memfitnah orang……

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s