Lawatan Kerja DSAI Ke Melaka

mel1 mel2
Minggu lepas saya berkesempatan mengikuti program lawatan kerja Dato’ Seri Anwar Ibrahim ke Melaka. 3 program yang telah diatur sempat saya ikuti, antaranya ialah kunjungan hormat DSAI dan pimpinan KeADILan Melaka menemui Cikgu Sim, tokoh Dong Jiao Zong dan pendidikan Cina yang tersohor di Melaka. Lawatan tersebut telah mengeratkan lagi hubungan antara KeADILan dan penggerak pendidikan Cina yang berpusat di Melaka, dan mereka bertambah yakin dengan perjuangan kesaksamaan yang dibawa KeADILan tanpa mengira kaum dan bangsa.

mel3 mel4
Kemudiannya program minum petang DSAI bersama masyarakat di Jasin. Ratusan warga Cina dan India yang hadir menyambut kedatangan DSAI dan ini telah memberi kekuatan baru kepada KeADILan khususnya di Jasin dengan sokongan berterusan masyarakat majmuk di sana.

mel5 mel6
Ketiga adalah program tazkirah ABIM Melaka di Taski Al-Huda, Bukit Baru. Ramai yang mungkin tidak tahu, sewaktu DSAI menjadi Presiden ABIM, Taski ini pernah menganjurkan Tamrin Qiyadi yang turut dihadiri oleh DSAI. Di Dalam pertemuan ini, DSAI menjelaskan mengenai masalah perlaksanaan DEB dan mencadangkan orang melayu Islam menerima gagasan Agenda Ekonomi Malaysia yang lebih adil dan segar.

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: