50 Juta lompat BN: AMK Lapor SPRM

dari Suara Keadilan

KUALA LUMPUR, 3 FEBRUARI (SK) – Angkatan Muda KeADILan (AMK) akan membuat satu laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berikutan akuan Ketua bahagian KeADILan Ipoh Barat, Fauzi Muda, yang ditawarkan RM50 juta bagi menarik Adun Perak menyertai Barisan Nasional.

Laporan berkenaan akan dibuat oleh Ketua AMK, Shamsul Iskandar Mohd Akin, di Ibu Pejabat SPRM di Putrajaya tengah hari ini.

Ketika dihubungi pagi ini, Shamsul berkata akuan yang dibuat oleh Fauzi adalah sesuatu yang serius, dan menurutnya laporan yang dibuat ini haruslah disiasat oleh SPRM.

“Dalam akuan yang dibuat oleh Fauzi, ini disebutkan secara terperinci bahawa Najib Razak terlibat dalam dalam urusan ini,” kata Shamsul.

Semalam dalam satu sidang media, Fauzi mendakwa bahawa Timbalan Presiden United Malays National Organisation atau Umno, Najib Tun Razak telah mencuba tahun lalu untuk memujuknya supaya melobi dua ahli dewan undangan negeri (Adun) dari Pakatan Rakyat di Perak supaya melompat parti.

Menurut akuanya, beliau telah ditawar sejumlah RM50 juta bagi perkhidmatannya itu dan untuk membayar mereka yang berjaya dipujuk melompat parti.

“Perkara ini adalah serius, SPRM digesa untuk menyiasat Najib Tun Razak mengenai dakwaan yang dibuat oleh Fauzi secara terperinci,” katanya ketika dihubungi pagi ini.

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

3 thoughts on “50 Juta lompat BN: AMK Lapor SPRM”

  1. Menipu, org Melayu tak payahlah sebut pasal 50 juta..tak logik. Setengah juta cukuplah.. kelabulah bijik mata tu.. kok nak menipu biarlah yang masuk akal.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: