Ceramah Ketua AMK di Batang Ai


Pejabat Ketua AMK

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

3 thoughts on “Ceramah Ketua AMK di Batang Ai”

  1. Sdr Shamsul salam sejahtera,
    Saya selaku rakan yang duduk semeja minum teh di Permatang Pauh kagum dengan semangat berterusan sdr. Pictures can tell many stories. Saya mohon sdr timbangkan ambil gambar kemudahan sekolah, hospital, balai polis dll di Kuala Lumpur dan bandar-bandar kecil lain serta bandingkan dengan gambar keadaan di Batang Ai. Ini akan dapat buka mata rakyat tempatan betapa BN telah tinggalkan Batang Ai dari sudut pembangunan. BN hanya bercerita pasal pembangunan tetapi pembangunan tidak sampai di sana (itu kata bung mokhtar di parlimen). Gunakan pendekatan ini sebagaimana juga di Ijok. Buka mata dan buka hati rakyat. Ambil gambar kekayaan Taib Mahmud, anak-anaknya dan paparkan kedhaifan hidup rakyat sebagai perbandingan..Kita mahu rakyat bangun, rakyat buat keputusan bijak atas peluang yang ada. Perubahan mesti berlaku dan dilakukan bermula di Serawak-Batang Ai..salam perjuangan..permatang pauh no 18

  2. salam sdr sam,
    Semangat yang bagus dari sdr untuk menyedarkan rakyat Sarawak ttg perubahan yang rakyat inginkan.Memang kemudahan di Batang Ai banyak kekurangan if dibandingkan dengan dengan kawasan lain di Sarawak tetapi kerajaan sekarang sedaya upaya untuk menyediakan kemudahan yang sdr sebutkan dalam video di atas.Saudara Sam kena kerap turun ke Sarawak terutama kawasan pedalaman,kawasan bandar-bandar saya tidak risau becoz pengundi amat matang sekarang.Saya syorkan tanya gak kenkwn lama yang dari Sarawak maybe die org leh bagi pandangan macam mana nak tackle masalah terutama di kawasan pedalaman yang dahagakan pembangunan……..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: