KUANTAN, 19 Mac: Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Pahang, Ustaz Suhaimi Md Saad menjelaskan tidak ada sebarang perubahan tarikh dilakukan penganjur pada program Karnival Orang Muda Geng Kita sebagaimana yang dijadualkan pada 20 hingga 21 Mac 2ini di Taman Tas, Kuantan.
Ustaz Suhaimi dihubungi Harakahdaily sebentar tadi berikutan adanya khabar angin yang diterima kononnya program besar-besaran yang menghimpunkan pemuda seluruh Pahang itu dipinda tarikhnya dipercayai bagi tujuan mensabotaj program.
“Tidak ada sebarang perubahan dibuat oleh penganjur sama ada dalam bentuk perubahan tarikh apa lagi membatalkannya. Sebaliknya program tersebut menjadi lebih perdana apabila kita berjaya mendapat persetujuan Datuk Zaid Ibrahim dan Saifuddin Nasution Ismail untuk hadir.
“Saya mengutuk sebarang bentuk sabotaj dari mana-mana pihak yang tidak bertanggung-jawab. Orang ramai tidak perlu risau dan boleh hadir mengikuti program dalam suasana santai dan kekeluargaan,” katanya.
Sumber: Harakahdaily
Pejabat Ketua Angkatan Muda Keadilan
Malaysia