Maklumat terkini tentang Pilihanraya Kecil Hulu Selangor di http://p094.blogspot.com

Assalammualaikum dan Salam Reformasi, vanakkam, 你好嗎﹖Nei hou maa, hasil inisiatif rakan-rakan blogger Angkatan Muda Keadilan Malaysia, maklumat terkini mengenai perkembangan kempen Keadilan dan Pakatan Rakyat di Hulu Selangor boleh didapati di http://p094.blogspot.com/. Sila layari laman ini dan tolong sebarkan kepada seluruh rakyat Malaysia.

P/s: Tahniah pengundi Hulu Selangor yang mempunyai akses internet yang tinggi. Jangan salah pilih blog, takut nanti jadi goblog !

Pejabat Ketua AMK

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

3 thoughts on “Maklumat terkini tentang Pilihanraya Kecil Hulu Selangor di http://p094.blogspot.com”

 1. pilihan raya kali ini menyaksikan pertandingan hebat juga.persaingan yang sengit akan akan dapat kita ikuti diantara PKR dan BN.calon bebas tidak akan dapat memberi persaingan yang di harapkan.Jika kita lihat pada hari penamaan calon penyokong yang membajiri terdiri dari mereka yang bukan hanya pengundi kawasan ini.malah satu Malaysia telah memberikan perhatian tentang pilihan raya di hulu selangor.Dalam ramalan kekutan BN kembali menyerlah setelah P.Kamal telah di calonkan sebagai wakil BN.Ini sedikit mengoyahkan PKR.Namun PKR juga mempunyai kekutan sendiri,terutama pergerakkan jentera Parti.Sebelum ini saya nampak Zahid Ibrahim mampu memenangi persaingan ini dengan mudah,jika G.Palaneval di calonkan.namun PKR mempunyai banyak isu yang boleh di ketengahkan.Dan kebanyakan rakyat boleh membuat penilaian yang sewajarnya.Pada penilaian saya setakat ini.bebas hanya menjadi pengacau untuk menguji kekuatan BN dan PKR.Peratusan setakat ini BN 51% dan sementara PKR 49%.Sekarang terlalu awal kita hendak memberi kayu pengukur akan kebolehan serta keupayaan kedua-dua parti yang bertanding.

 2. saya semalam berkunjung ke Felda sungai Tengi selatan,sungai Tengi dan soeharto.dan sempat menghadiri kempen di Sungai Tengi.Menghadiri ceramah yang di akhiri oleh Tuan Guru Haji Hadi.Penceramah yang hebat di ikuti dengan faktar-faktar yang benar oleh Penceramah PKR.Memang benar tentang segala isu yang di bentangkan.Saya pun bakal mengundi PKR.Ya sudah pasti.
  1.Kita mesti meletakkan seorang lagi wakil PKR ke parleman.ini adalah motif sebenar untuk kita mewakilkan orang yang boleh bercakap bagi pihak rakyat.
  2.jika pengundi meletakkan BN di parleman.ia adalah sebagai wakil bisu.dan isu penduduk Hulu Selangor tak kemana.terutama penduduk Felda.Wakil ini hanya akan membodek dan nescaya hanya akan menjaga kedudukannya sebagai wakil rakyat yang akan dahagakan kedudukkan yang lebih tinggi dalam persada politik BN.Pengundi harus ini akan tujuan ini.
  3.dalam kunjungan saya malam tadi di sungai Tengi Selatan.ahli umno akan mengundi PKR.Kerana pengundi adalah orang Melayu.Secara tak langsung.isu warna kulit.
  4.Masaallah kepincangan kedua parti politik itu memang soal kelemahan masing-masing.sedikit sebanyak memang ada kelemahan.
  5.Isu perangai calon seta isu bukan anak tempatan bukan isu yang besar.Calon BN pun apa kurangnya.
  6.Umno mempunyai isu kelemahan yang teramat.Diantaranya APCO YAHUDI,1MALAYSIA,KAPAL TERBANG TAADA INJIN,KAPAL TAK BOLEH SELAM,KAPAL TERBANG TAK BOLEH TERBANG,BAYARAN PADA APCO 77 JUTA,ISU PEMBERIAN TANAH KEPADA GENTING DENGAN PEGANGAN SELAMANYA,ISU KENAPA TAN SRI HASSAN BERSARA,KENYATAAN NAJIB MEMBANTU WARGA FELDA SUNGAI BUAYA,MAHYUDIN GAGAL MEMBANTU WARGA FELDA CAHAYA BARU,ISU MOMOK PEMBERIAN SEGALA KEMUDAHAN KEPADA PENEROKA,dan berbagai-bagai lagi.

  Saya berpendapat jika perjuangan ANAK terus di rungkaikan kepada anak-anak peneroka nescaya Zahid akan memperolihi kemenangan dalam hal ini.

  ANAK akan menelanjangkan Felda yang di terajui oleh Yusuf Noor dengan elaun pengarah yang cukup tinggi serta pendapatan para Pengarah Felda.Kenapa Felda di kopratkan.sedangkan banyak lagi masaallah Generasi kedua yang memerlukan tanah serta tempat tinggal.Bukan sahaja di Gugusan ini.Malah satu malaysia di mana jua ada Felda.Kita berharap banyak lagi isu yang akan di ketengahkan dalam masa yang singkat ini.insyaallah.

  Isu YBK yang Dipinpin oleh Dato Zainal Abidin Sakom.Dengan pendapatan yang cukup tinggi.Rm 50.000 sebulan tidak termasuk lain-lain pendapatan.minyak kenderaan,elaun dan segala elaun.Apa ini semua.patut lah beliau boleh beristeri lebih dari satu.memang cukup mengagumkan.Seolah YBK dia yang punya.

  ADU SEMUANYA PENIPU RAKYAT.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: