MB Selangor bangkang SPR ketepikan MAFREL di pilihanraya Hulu Selangor

Menteri Besar Selangor tidak bersetuju dengan tindakan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengenepikan pembabitan pemantau dalam pilihanraya kecil kali ini.

Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata pemantau pilihanraya adalah komponen penting dalam proses pilihanraya bebas dan telus, serta menjadi kebiasaan dalam pilihanraya-pilihanraya demokratik serata dunia.

SPR memutuskan untuk membatalkan khidmat MAFREL sebagai badan pemantau bebas pilihanraya.

Keputusan itu dibuat setelah Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor Datuk Noh Omar mengeluarkan kenyataan bahawa MAFREL tidak layak untuk menjadi badan pemantau pilihanraya Hulu Selangor kali ini.

Noh Omar dikatakan berang dengan kritikan MAFREL yang membidas tindakan Kerajaan Pusat meluluskan pelbagai projek perumahan dan sekolah kepada penduduk Hulu Selangor sebaik sahaja pilihanraya kecil diumumkan akan diadakan.

Mafrel sebelum ini terbabit memantau hampir setiap perjalanan pilihanraya tanahair.

Sumber: TvSelangor

Pengarang: Adli Abdullah

Adli mula berkecimpung dalam bidang penulisan, blogging dan vlogging, semenjak menubuhkan blog peribadinya pada tahun 2008 yang lalu. Beliau telah menghasilkan pelbagai penulisan dan vlog kreatif yang berunsur nasihat, motivasi dan sedikit sebanyak berkisar kehidupan beliau sendiri yang boleh dijadikan iktibar kepada masyarakat. Setakat ini beliau telah berjaya menukilkan lebih 27 buah puisi berbentuk nasihat dan motivasi.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: