2,808 Mengundi Pos PRK Sibu Hari Ini

SUARAKEADILAN – SIBU 13 Mei – Seramai 2,808 pengundi undi pos yang terdiri daripada anggota tentera, polis dan petugas Suruhanjaya Pilihan Raya membuang undi di pusat mengundi masing-masing bermula pukul 8 pagi tadi sehingga 5 petang.

Daripada jumlah itu 271 terdiri daripada petugas SPR yang membuang undi pukul 2 petang tadi di Tingkat 9, Pejabat Residen Bahagian Sibu di Wisma Sanyan.

Anggota polis pula membuang undi di Ibu Pejabat Polis Daerah sibu manakala anggota tentera pula melaksanankan tanggungjawab mereka di Kem Batu 10 Rascom dan Kem Batu 14.

Parlimen Bandar Sibu mempunyai 54,695 pemilih berdaftar yang mana pengundi kaum Cina merangkumi hampir 67 peratus daripada jumlah pengundi, diikuti Melayu/Melanau (10.5 peratus) dan bumiputera Sarawak (22 peratus) yang akan mengundi 16 Mei nanti.

Pakatan Rakyat diwakili oleh Wong Ho Leng, Pengerusi DAP Sarawak manakala Barisan Nasional mempertaruhkan Robert Lau Hui Yew manakala Narawi Haron bertanding di atas tiket Bebas.

Pejabat Ketua AMK Malaysia

Pengarang: Adli Abdullah

Adli mula berkecimpung dalam bidang penulisan, blogging dan vlogging, semenjak menubuhkan blog peribadinya pada tahun 2008 yang lalu. Beliau telah menghasilkan pelbagai penulisan dan vlog kreatif yang berunsur nasihat, motivasi dan sedikit sebanyak berkisar kehidupan beliau sendiri yang boleh dijadikan iktibar kepada masyarakat. Setakat ini beliau telah berjaya menukilkan lebih 27 buah puisi berbentuk nasihat dan motivasi.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: