Muafakat AMK melalui Futsal

SAYA gembira dengan penyertaan lebih 32 pasukan dalam pertandingan futsal terbuka anjuran Team Reformasi 3.0 di Kota Damansara malam tadi.

Dalam suasana berkempen, samaada di dua pilihanraya kecil dan pemilihan parti, acara futsal ini dilihat sebagai satu tali persahabatan yang diikat ketat diantara kita – anggota AMK.

Ketika memberi ucapan ringkas malam tadi, saya mengambil contoh bagaimana Presiden Afrika Selatan, Nelson Mendela menjadikan sukan ragbi sebagai lambang penyatuan dan muafakat pelbagai bangsa seperti yang kita dapat tonton melalui filem Invictus.

Dapat dilihat semangat muafakat sepasukan rakan-rakan dari Gombak, Wangsa Maju, Sungai Besar, Klang, Ampang, Kapar, Pahang dan banyak lagi, walau hadiahnya berupa hamper – mereka berjuang habis-habisan untuk merangkul kejuaraan.

Juga terima kasih kepada Exco Kerajaan Negeri merangkap Adun Bukit Lanjan – Elizabeth Wong, Pengerusi Tetap AMK – Hj Yahya Saari dan Bekas Pengurus Pasukan Selangor Zakaria Rahim yang meluangkan masa bersama kami.

Walau pasukan saya kalah kerana kesilapan penjaga gawang, namun saya masih boleh tersenyum dengan kemenangan MU yang mengalahkan Bursaspor 1-0 !
Pasukan Taman Medan
Yahya memulakan tendangan sepak mula
Geng dari Gombak

Hamdi, Ketua AMK Wangsa Maju

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

One thought on “Muafakat AMK melalui Futsal”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: