AMK tidak gentar dengan PERKASA mahupun Pemuda Umno…

From : http://angkatanmuda.net/?p=327

Angkatan Muda Keadilan(AMK) mengambil keputusan untuk menunda perhimpunan “Menolak Fitnah Politik” yang dijadualkan berlangsung dihadapan Ibu Pejabat Akhbar Utusan Malaysia, di Cheras harini. Antara sebab utama AMK menunda perhimpunan tersebut adalah untuk menumpukan mobilisasi anak muda dalam demonstrasi Anti-Lynas yang juga berlangsung hari ini. Timbalan Ketua Penerangan AMK, Sdr. Rozan Azen Mat Rasip berkata perhimpunan Anti-Lynas adalah agenda rakyat. Justeru wajar bagi AMK untuk menumpukan sepenuh tenaga kepada perhimpunan tersebut. “Oleh itu kita mengambil sikap (terlibat) dalam perhimpunan anti-Lynas kerana lebih kepada agenda rakyat, jadi tenaga kami diperlukan untuk memobilisasi anak muda. Maka kita ubah fikiran (menunda bantahan),” katanya ketika sidang media tengahari tadi.

Rozan berkata penundaan itu juga dibuat kerana wujudnya dakwaan usaha ‘sabotaj’ menggagalkan perhimpunan AMK oleh PERKASA dan Pemuda Umno yang turut hadir ke Utusan bagi mempertahankan akhbar itu. “Oleh itu, kami berpandangan supaya tidak dituduh melakukan provokasi, menimbulkan huru hara dan mengelakkan provokasi, maka kami menundanya kepada tarikh yang lain,” katanya. Justeru itu, bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini Rozan berkata AMK membuat keputusan untuk menunda cadangan untuk berhimpun dan menyerahkan memorandum ke tarikh baru.

Beliau sekali lagi menegaskan bahawa AMK tidak sekali-kali takut dan gentar terhadap PERKASA mahupun Pemuda Umno. “Kita risau berlakunya konfrontasi kerana ada usaha sabotaj… Kami tidak mahu terperangkap,” tegasnya. Bahkan katanya, penundaan itu dibuat berdasarkan tinjauan beliau di sekitar pejabat Utusan sekitar jam 2 hingga 3 pagi tadi mendapati terdapat tiga sekatan menuju ke pejabat Utusan.

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

5 thoughts on “AMK tidak gentar dengan PERKASA mahupun Pemuda Umno…”

 1. STATEMENT COVER LINE. SUATU PERBUATAN YG SEBENARNYA CUBA MENGUJI KEKUATAN DAN CUBA TONJOLKAN AMK KUAT,
  NAMUN SEBENARNYA UMPAMA TIN KOSONG.
  AMK MEMANG TAK BERANI BERDEPAN DENGAN PERKASA !!!!
  PENAKUT DAN PENGECUT!!!
  SEUMPAMA DSAI BEGITULAH AMK..
  CAKAP BUKAN MAIN GAH, TAPI TAK SERUPA BIKIN…
  !!!

 2. AMK MACAM TIN KOSONG,
  CAKAP LEBIH TAPI TAK BERANI BUAT!!!
  CUBA COVER KONON NAK TUMPUKAN PADA ISU LYNAS TAPI SEBENARNYA PENAKUT!!!!

 3. Betul! Apa nak takutkan dengan perkasa dan pemuda UMNO. Mereka semua golongan yang terencat akal.
  Poraaah UMNO!!!

 4. matputeh janganlah tunjuk hero,kamu hanya pencacai angkat najis keluarga najib,mahathir dan lain2 umnoputra lagi bangsawan,mereka ni semua senang lenang diatas konsep ketuanan melayu kononnya,kamu dapat apa…kalau setakat air kotak dan nasi bungkus masa pilihanraya tak payah tunjuk terror lah…sadar diri sikit bro…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: