Belanjawan 2012: Anwar vs Najib – Akademi Pak Sako

KENYATAAN MEDIA

AKADEMI PAK SAKO

19 OKTOBER 2011

DEBAT BELANJAWAN 2012 ANJURAN AKADEMI PAK SAKO

Pada tahun ini, Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat telah melancarkan belanjawan masing-masing. Ini merupakan suatu perkembangan sihat kerana rakyat Malaysia berpeluang untuk menilai belanjawan manakah yang lebih bermanfaat dan berupaya untuk melonjak kembali ekonomi negara yang kini semakin suram.

Sehubungan dengan itu, Akademi Pak Sako berpendirian bahawa perdebatan berkaitan belanjawan sewajarnya berlangsung dalam keadaan yang sihat, terbuka dan kondusif. Perdebatan seperti ini akan memberi ruang yang adil kepada rakyat untuk menilai secara rasional dasar-dasar yang digarap demi kepentingan mereka.

Justeru Akademi Pak Sako bersedia untuk menjadi penganjur kepada Debat Belanjawan Negara 2012; di antara YAB Dato’ Sri Mohd Najib Tun Razak dan YB Dato’ Seri Anwar Ibrahim. Kami akan menghantar undangan kepada YAB Perdana Menteri dan YB Ketua Pembangkang Dewan Rakyat pada hari Jumaat, 21 Oktober 2011. Debat ini akan dianjurkan pada hari Khamis, 3 November 2011 jam 9.00 malam di Dewan Tunku Canselor, Universiti Malaya, Kuala Lumpur.

Kami berharap kedua-dua tokoh ini bersedia untuk menerima undangan debat daripada pihak kami. Semoga debat ini berlangsung dengan baik dan berhemah demi manfaat dan kesejahteraan rakyat.

Sekian, terima kasih.

HILMAN IDHAM
Jurucakap
AKADEMI PAK SAKO

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: