Kerajaan Fobia Dengan “Reformasi”, Lagu Jadi Mangsa

Dari Kosmo.com.my

19 Oktober 2011

Lagu Bunkface kena gam

GRUP Bunkface sentiasa hadir dengan lagu yang segar dan sesuai dengan jiwa anak muda tempatan.

CERITA lagu tak masuk radio ini memang sudah lama Diva dengar. Ramai juga anak muda pemuzik generasi baru yang mengadu lagu mereka susah masuk radio tertentu. Mereka kurang faham cara pemilihan. Ada yang merungut dengan rasa yang sangat sedih kerana mereka meletakkan usaha dalam setiap karya mereka yang dirasakan menepati piawaian untuk diperdengarkan di radio.

Tapi ini berlainan pula dengan cerita Bunkface yang kini sedang mempromosikan lagu terbaharu mereka yang bertajuk Panik. Boleh tahan juga lagu mereka. Sedap cara Bunkface.

Dengarnya lagu Panik karya Bunkface yang dianggotai oleh Sam, Youk dan Paan ini tidak lepas masuk radio RTM kerana ada perkataan reformasi. Diva hairan juga kerana reformasi bermaksud perubahan dan rasanya tidak salah menggunakan perkataan tersebut.

Bagi Diva tidak salah menggunakan perkataan tersebut dengan niat yang elok dan selari dengan lirik lagu. Tapi tak pandailah Diva nak komen lebih-lebih.

—Kosmo.com.my

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: