#BebasAnwar901 – 5 Hari Lagi: Malam ini DSAI di Melaka

Keadilan Untuk Anwar! Ayuh turun 9 Januari 2012!

Sebaran

3 Januari 2012

Ceramah Perdana Anwar malam ini (4 Jan) di Bukit Baru, Melaka

Ketua Pembangkang Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat akan turun ke Melaka pada 4 Jan (Rabu) untuk memberi penerangan tentang kes fitnah liwat dan isu politik nasional terkini.

Ceramah perdana ini akan berlangsung pada jam 9 malam bertempat di No.9397 Taman Sin Hoe, Bukit Baru.

Naib Ketua Biro Penerangan KeADILan Meleka Freddie Lim dalam satu sidang media semalam menyeru agar orang ramai dialu-alukan hadir lebih awal bagi mengelakkan kesesakan lalulintas. Turut hadir dalam sidang media adalah Exco Angkatan Muda Pusat Farhan Ibrahim dan Ginie Lim, Naib Bendehari KeADILan Melaka Gue Teck.

Farhan Ibrahim mengatakan bahawa KeADILan juga akan melancarkan kempen “Lawan Fitnah, Tolak Konspirasi” pada malam tersebut bagi mobilisasi penyokong dan orang awam untuk hadir ke mahkamah di Kuala Lumpur pada Isnin depan, 9 Jan.

Ginie Lim turut mengecam tindakan keganasan polis menzalimi mahasiswa UPSI baru-baru ini dan menyeru agar masyarakat menolak pemerintahan Barisan Nasional sebagai tanda sokongan kepada kumpulan mahasiswa yang berani memperjuangkan demokrasi dan kebebasan akademik ini.

KeADILan Melaka di bawah pimpinan Shamsul Iskandar pada Ahad lalu (1 Jan) telah mengedarkan risalah kes fitnah liwat di sekitar kawasan Bukit Baru dan mengajak agar orang ramai turun ke ceramah perdana pada Rabu ini. Respon orang awam menggalakkan dan dijangka ramai orang daripada pelbagai lapisan masyarakat akan hadir bersama pada malam itu.

—KEADILAN MELAKA

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: