Bertindak Secara Profesional Dalam Kes Pukul Melibatkan Anak Menteri – AMK


Kenyataan Media
Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Malaysia

23 Mac 2012

INSIDEN PUKUL BABITKAN ANAK NAZRI AZIZ: AMK GESA POLIS BERTINDAK PROFESIONAL

Saya merujuk laporan berita yang disiarkan di laman portal Malaysiakini.com tentang dakwaan bahawa anak Menteri di Jabtan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz yang bernama Mohamad Nedim terlibat dalam insiden memukul penyelia kselematan di kondominium mewah di Mont Kiara pada hari Selasa lalu.

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) difahamkan bahawa dakwaan ini telah disahkan oleh Ketua Polis Daerah Polis Brickfields, Wan Abdul Bari Wan Abdul Khalid yang turut mengesahkan telah menerima dua laporan polis berkaitan insiden tersebut dan diklasifikasi mengikut Seksyen 160 kanun Keseksaan kerana terlibat dengan pergaduhan.

AMK mendesak agar satu siasatan menyeluruh yang bebas dan adil dijalankan berhubung dakwaan ini memandangkan ianya melibatkan anak kepada seorang menteri yang diamanahkan menguruskan portfolio undang-undang.

AMK turut difahamkan bahawa Mohamad Nedim juga pernah dikaitkan dengan insiden kematian seorang pemuda bernama Darren Kang di Restoran Uncle Don di Sri Hartamas pada sekitar tahun 2004.

AMK dengan ini mendesak agar pihak polis tegas dalam menjalankan siasatan secara profesional tanpa dipengaruhi oleh mana-mana pihak luar dan tidak menutup kes ini seperti mana yang terjadi dalam kes pembunuhan Darren Kang pada 2004 yang turut dikaitkan dengan penglibatan Mohamad Nedim.


SHAMSUL ISKANDAR MOHD AKIN
Ketua
Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Malaysia

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

One thought on “Bertindak Secara Profesional Dalam Kes Pukul Melibatkan Anak Menteri – AMK”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: