Tiada Kompromi, Wajib Turun #Bersih 3.0 – Anwar


Dari Malaysiakini

27 April 2012

Anwar: Tiada kompromi untuk hadir BERSIH

Menjadi kewajipan tanpa kompromi untuk semua rakyat Malaysia hadir ke perhimpunan BERSIH bagi menuntut pilihan raya yang bebas dan adil di Kuala Lumpur esok, kata Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ini kerana, kata Anwar, kehadiran mereka bertujuan menuntut hak yang dijamin dalam perlembagaan dan bukan menuntut elaun atau ganjaran untuk diri sendiri.

Menurut Anwar, perhimpunan itu juga akan memberitahu perdana menteri dan anggota kabinetnya serta Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) supaya tidak melakukan penipuan dalam pilihan raya.

Bercakap dalam ceramah di hadapan kira-kira 1,000 orang malam tadi, Anwar menyelar pengerusi jawatankuasa pilihan khas parlimen Datuk Seri Maximus Ongkili kerana gagal mengetengahkan isu daftar pemilih di sampai pelbagai cadangan lain.

“Dakwat kekal? Pasti. Tetapi perkara pentung siapa akan mengundi? Hantu, manusia, lembu?” soalnya yang juga anggota Parlimen Permatang Pauh.


—Malaysiakini

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: