Najib Pengecut, Halang Peguam Perancis Masuk – Ketua AMK


Dari KeadilanDaily

27 November 2012

Halang peguam Perancis bukti Najib pengecut – Shamsul

KUALA LUMPUR 27 November: Ketua Angkatan Muda KEADILAN (AMK), Shamsul Iskandar Mohd Akin berkata, tindakan kerajaan menghalang kemasukan dua peguam Perancis, bukti Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak seorang pengecut.

“Kerajaan sebelum ini mendakwa kes ini tidak wujud tetapi apabila peguam berkenaan mahu datang ke Malaysia untuk menerangkan perkara sebenar, kerajaan tak berani bagi kebenaran,” ujarnya.

“Ini mengukuhkan persepsi ada sesuatu yang diselindungkan kerajaan. Ia juga menunjukkan dakwaan mengenai rasuah Scorpene adalah benar,” katanya ketika dihubungi.

Shamsul berkata, peguam ini menjernihkan persoalan mengenai perundangan Perancis dan dokumen yang diteliti oleh mahkamah Perancis berhubung kes itu.

Tambahnya, Najib bimbang kes yang turut dikaitkan dengan pembunuhan warga Mongolia, Altantuya Shaariibuu akan terbongkar menjelang pilihan raya umum ke 13.

“Imej Malaysia akan lebih parah bila taklimat berkenaan diadakan di Singapura. Di mana demokrasi dan kebebasan bersuara melalui Parlimen? Parlimen sepatutnya bebas mendapat maklumat kerana ia dewan tertinggi,” ujarnya.


— Keadilandaily

Pengarang: Shamsul Iskandar

Ahli Parlimen Bukit Katil, Melaka Ketua Angkatan Muda KEADILAN (AMK), Parti KEADILAN Rakyat (PKR) Pengerusi KEADILAN Majlis Pimpinan Negeri Melaka Peguam, Yusof Rahmat & co, Ketua KeADILan Cabang Jasin, Melaka

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s