Shamsul Iskandar kempen pamer gambar pada lori

Lori memaparkan gambar Shamsul Iskandar dan Anwar Ibrahim yang melalui jalan berdekatan Taman Cheng Perdana, Melaka pada Rabu.

MELAKA – Calon Pakatan Harapan (PH) Dewan Undangan Negeri (DUN) Paya Rumput, Datuk Seri Shamsul Iskandar Mohd Akin menggunakan pelbagai cara untuk memperkenalkan dirinya sebagai calon di kawasan itu termasuk menggunakan lori bergerak yang memaparkan gambarnya.

Shamsul Iskandar yang juga Ketua Penerangan PKR berkata, lori yang memaparkan wajah beliau bersama Pengerusi Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Anwar Ibrahim itu akan berlegar-legar di kawasan kediaman penduduk dan lokasi tumpuan ramai.

Menurutnya, inisiatif itu dilakukan selaras dengan prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang tidak membenarkan calon bertanding daripada bersemuka dengan pengundi.

“Lori ini akan berperanan sebagai siar raya untuk saya memperkenalkan diri sebagai calon DUN ini dan juga sebagai medan ceramah bergerak.

“Kita juga telah mendapat permit kebenaran polis untuk mengadakan ceramah dan akan menyusun jadual meneruskan kempen kita dalam norma baharu,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini pada Rabu.

Mengulas lanjut, Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya itu berkata, seperti calon lain beliau akan memberi fokus kepada tiga isu utama rakyat tempatan iaitu masalah banjir seperti di Kampung Krubong, masalah rangkaian telekomunikasi serta infrastruktur jalan tidak berturap.

“Bila hujan saya tengok masalah banjir tidak boleh selesai, saya akan memberi tumpuan kepada isu itu untuk diselesaikan.

“Liputan jalur lebar juga bukanlah rangkaian 5G, namun nak dapat 3G, 4G di sini pun susah,” katanya.

Ujar beliau, mungkin juga wakil rakyat sebelum ini terlepas pandang berkenaan masalah penurapan jalan dan itu aduan yang disalurkan penduduk.

Shamsul Iskandar akan berdepan pertembungan lima penjuru melibatkan calon Barisan Nasional (BN), Datuk Rais Yasin; calon Perikatan Nasional (PN), Muhammad Faris Izwan Mazlan; Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (Putra), Mohamad Hasidi dan Mohd Jaini Dimon (Bebas).

Pada Pilihan Raya Umum (PRU) yang lalu, penyandang kerusi itu Datuk Mohd Rafiq Naizamohiedeen menang dalam saingan tiga penjuru dengan majoriti 4,259 undi sekali gus menewaskan calon BN, Datuk Dr Abu Bakar Mohamad Diah dan calon Pas, Rafie Ahmad.


Sumber: https://www.sinarharian.com.my/article/171582/Pilihan-Raya/PRN-Melaka/Shamsul-Iskandar-kempen-pamer-gambar-pada-lori?utm_source=Sinar+Harian&utm_medium=Sinar+Harian&utm_campaign=Shamsul+Iskandar+kempen+pamer+gambar+pada+lori

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: