Calon PH DUN Paya Rumput yakin tangani isu internet

KUALA LUMPUR – Calon Pakatan Harapan (PH) Dewan Undangan Negeri (DUN) Paya Rumput, Datuk Seri Shamsul Iskandar Mohd Akin yakin dapat menangani isu keterhubungan internet yang menjadi keluhan rakyat kawasan itu sekiranya dipilih sebagai wakil mereka.

Beliau melihat itu masalah yang besar khususnya terhadap pendidikan anak-anak dalam norma baharu ini, namun tidak sukar untuk diselesaikan.

“Saya bawa isu ini sebagai isu kempen kerana bagi saya ini satu isu yang mudah untuk dilaksanakan, it is low hanging fruits.

“Bagaimana caranya, saya kata kita ada banyak tempat industri di mana kita boleh bincang dengan syarikat penyedia perkhidmatan telekomunikasi supaya naikkan pencawang-pencawang di kawasan itu.

“Dengan syarat ada kemudahan yang diberikan oleh pihak berkuasa tempatan supaya jangan dikenakan bayaran yang tak munasabah atau mahal.”

Ditambah pula dengan projek pembangunan perumahan yang dijangka akan semakin rancak di kawasan itu, kualiti capaian internet, katanya, perlu dipertingkatkan seiring pertambahan penduduk.

Maka, janji Shamsul, hal itu boleh diselesaikan dalam program kerja yang ingin disampaikannya kepada penduduk Paya Rumput dalam masa lima tahun seandainya diberikan mandat pada 20 November nanti.

Sumber : https://www.sinarharian.com.my/article/172653/Pilihan-Raya/PRN-Melaka/Calon-PH-DUN-Paya-Rumput-yakin-tangani-isu-internet?

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: