Calon DUN Paya Rumput janji selesai masalah banjir di Bukit Datuk

Calon DUN Paya Rumput, Datuk Seri Shamsul Iskandar Mohd Akin berjanji akan menyelesaikan masalah banjir kilat yang sering terjadi di kawasan Kampung Bukit Datuk A akibat sistem saliran yang kurang baik.

Beliau yang melakukan tinjauan semalam, mendapati kerja kerja mendalamkan tali air yang tidak berjalan lancar mungkin merupakan punca banjir.

“Ramai pemanggil meminta dibantu untuk menyelesaikan masalah di sini. Kita lihat saliran yang tersumbat dan projek yang belum siap.

“Masalah berlaku jika hujan lebat selama 1 jam maka air akan melimpah dan menyebabkan banjir di kawasan ini. Saya turun padang hari ini untuk melihat sendiri di mana kita semua sedia maklum hal hal seperti ini boleh kita selesaikan dengan segera kerana sekarang kita tengok di sini telah pun ada projek yang dilaksanakan.

“Tetapi hari ini kita tengok terhenti. Saya tidak tahun apa masalahnya. Yang penting isu ini akan menjadi isu utama bagi saya sekiranya diberi mandat dan amanah oleh warga Paya Rumput pada 20 November ini,” katanya.

Menurut beliau, masalah tali air dan banjir itu boleh diselesaikan dengan menghubungi agensi berkaitan dan beliau akan memastikan perkara tersebut diselesaikan segera.

Selain itu, Shamsul juga bertemu seorang penduduk tempatan yang mengadu masalah dihadapi kampung berkenaan setiap kali hujan lebat.

Menurut penduduk itu hujan dalam masa sejam biasanya menyebabkan banjir kilat dan menyukarkan kehidupan mereka.

“Kalau hujan lebat sangat akan banjir atau hutan satu jam akan banjir. Berlaku dalam setahun ini.

“Projek (mendalam tali air) baru dua bulan, tetapi tak siap siap lagi,” katanya.

Sumber: https://www.suarakeadilan.my/post/calon-dun-paya-rumput-janji-selesai-masalah-banjir-di-bukit-datuk

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: