Bila lagi kerajaan akan selesaikan masalah banjir di Melaka secara tuntas? – Shamsul

Kerajaan Persekutuan dan negeri perlu menyelesaikan masalah banjir di Melaka secara tuntas.

Menurut Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya, Datuk Seri Shamsul Iskandar Mohd Akin, masalah banjir di sesetengah kawasan di negeri itu unik kerana bencana akan berlaku hampir setiap kali hujan lebat.

“Saya pernah mendesak kerajaan mencari jalan penyelesaian dengan memberi kerjasama menyelesaikan masalah banjir di Melaka. Namun, hingga kini tiada sebarang maklum balas dari pihak mereka,” katanya ketika melawat mangsa banjir di Kampung Krubong, baru baru ini.

Menurut Shamsul, penduduk mengadu kepada beliau bilakah lagi kerajaan pusat atau negeri akan membantu menyelesaikan masalah yang telah bertahun tahun dideritai rakyat.

Masalah banjir perlu diselesaikan dengan peruntukan Kerajaan Persekutuan

“Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.

“Hari ini, saya telah melawat keadaan mangsa banjir di Kampung Krubong. “Setiap tahun begini yb.. bila lah semua ni nak habis” itulah salah satu keluhan yang diadukan oleh mangsa pagi tadi,” katanya.

Dalam kunjungan itu, beliau memberi bantuan apa yang termampu sebagai wakil rakyat pembangkang.

Namun masalah tersebut, katanya, perlu diselesaikan segera oleh kerajaan yang memerintah dengan peruntukan belanjawan tahunan.

“Pagi tadi saya dan pasukan saya telah turun bersama-sama meninjau keadaan banjir.

“Saya juga telah memberi sedikit bantuan kewangan kepada mangsa-mangsa banjir di Kampung Krubong. Tak banyak, akan tetapi diharap dapat meringankan sedikit sebanyak beban mangsa,” katanya lagi.

Sumber: https://www.suarakeadilan.my/post/bila-lagi-kerajaan-akan-selesaikan-masalah-banjir-di-melaka-secara-tuntas-shamsul

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: