Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya hadiri sambutan Hari Komanwel

Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya, Datuk Seri Shamsul Iskandar Mohd Akin kelmarin menghadiri sambutan Hari Komanwel 2022 di ibu negara.

Menurut beliau, sambutan Hari Komanwel tahun ini yang bertema ‘Delivering a Common Future’ diharap akan membawa inspirasi kepada Malaysia.

“Sambutan ini dianjurkan oleh Persatuan Parlimen Komanwel Cawangan Malaysia (CPA Malaysia) yang bertujuan untuk meraikan sumbangan Komanwel dalam usaha mewujudkan persekitaran global yang harmoni.

“Malaysia komited untuk berkerjasama dengan negara-negara anggota Komanwel ke arah mencapai keamanan sejagat dan kemakmuran bersama,” katanya.

Malaysia dan 53 negara-negara anggota Komanwel yang lain meraikan sambutan Hari Komanwel setiap tahun. Sambutan ini biasanya diadakan setiap tahun pada Isnin minggu kedua bulan Mac bagi meraikan jalinan persamaan, ikatan persahabatan dan sumbangan Komanwel dalam mewujudkan keamanan dan keharmonian.

Untuk tahun ini Hari Komanwel diadakan pada 23 Mac 2022.

Sumber: https://www.suarakeadilan.my/post/ahli-parlimen-hang-tuah-jaya-hadiri-sambutan-hari-komanwel

Pengarang: Shamsul Iskandar

YB Datuk Seri Shamsul Iskandar @ Yusre bin Mohd. Akin Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya (Dikenali Parlimen Bukit Katil sebelum ini) (2013-kini) Mantan Timbalan Menteri Industri Utama (2018-2020) Ketua Penerangan KEADILAN Malaysia (2018-kini) Mantan Naib Presiden KEADILAN (2014-2018) Mantan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (2007-2014)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: